Nowe przepisy

Recenzja piwa: Prairie Artisan Ales Standard

Recenzja piwa: Prairie Artisan Ales Standard


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Witamy Preriowy rzemieślnik Ales do owczarni żądnych przygód browarów rzemieślniczych. Duet braci cygańskich piwowarów z Tulsa w stanie Oklahoma po prostu „chciał zrobić coś niesamowitego”, więc uruchomili markę piwa. Kampania na Kickstarterze, mająca na celu zbudowanie własnego browaru tylko w beczkach, była ostatnio bardzo udana (ponad 23 000 $ zobowiązało się do osiągnięcia celu 10 000 $), więc wędrujące browary wkrótce będą miały swoją bazę.

Prairie ales są już dystrybuowane przez Shelton Brothers z Belchertown w stanie Massachusetts, jednak jest to zróżnicowany zestaw naparów o wyrazistych, rustykalnych smakach połączonych z równie wyrazistą i kolorową grafiką etykiet. Niedawno spróbowaliśmy Prairie Artisan Standard, chmielowego wiejskiego piwa o niskiej zawartości alkoholu, nadającego się do „codziennego picia”.

Przelany z grubej 12-uncjowej butelki do tulipana, Standard wydaje się złotożółty w szkle. Aromat lekko przypieczonego chleba i cytrusowego chmielu tworzy bardzo przyjemny i intrygujący nos. Pierwszy smak na języku to pikantna limonka, prawdopodobnie z chmielu Motueka, odmiany z Nowej Zelandii znanej z tego wyjątkowego smaku.

Zgodnie z przewidywaniami napar jest bardzo orzeźwiający i łatwy do popijania przy zaledwie 5,2% ABV. Standard to ładna interpretacja tradycyjnego stylu, który od wieków był warzony przez rolników – a nie piwowarów – na belgijskich gospodarstwach wiejskich. Jednak użycie świeżego, cytrusowego chmielu nadaje temu klasycznemu stylowi wyraźnie amerykański, chmielowy smak.

Prairie Artisan Ales to bardzo obiecujący nowy dodatek do sceny, a dzięki ekspozycji, jaką zapewnia dystrybucja Shelton Brothers, ich nazwa powinna szybko stać się znana. Z niecierpliwością czekamy na degustację wielu starzonych w beczkach naparów, które będą pochodzić z nowego browaru, zdobywając miejsce w dystrybucji wraz z ich prostszymi piwami typu ale.

— Mike Lorenz, Naród Napojów

Więcej z Narodu Napojów:

10 sposobów, w jakie piwo jest jak moc
Recenzja piwa: Dogfish Head Sixty One
Przewodnik Amaro: nabierz odwagi, aby spróbować tych klasycznych likierów


Zane Kirkhope

Przepis Dark Farmhouse Ale : Saddlebock Brewery - Arkansas Farmhouse Ale | Browar . . Jest to wprowadzenie do starożytnych, domowych piwa z farmy z północnej Europy. Zużyta woda źródlana do zacieru i nalewania. Koszerna sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Przefiltruj przez sito wyłożone filtrem do kawy. Przewodnik po stylu bjcp mówi:

Farmhouse ale to inne sezonowe wydanie (wy3726) jest bliskim kuzynem szczepu dupont, wywodzącego się z brasserie de blaugies. Okazuje się, że to właściwie nie jest problem. W raw ale tak się nie dzieje. Struktura przepisów jest podobna do pozostałych dwóch książek z serii. Termin farmhouse ale jest nadrzędną klasyfikacją, obejmującą i jednoczącą wiele unikalnych podstylów piw, w tym style funky, takie jak saison, sahti, gotlandsdricka, biere de garde i inne.

Dark Arts Plum Sour Saison - Saison / Farmhouse Ale - Cold. z cdn.justwineapp.com Podobnie jak dzikie piwo, wiele przepisów ma wbudowane opcje i zakresy sugerowane do zmiany przepisu. Okazuje się, że to właściwie nie jest problem. Oto wszystko, co musisz wiedzieć. W swoim domowym warsztacie w szwajcarskich przygodach Ian Hoke skupia się na stylach, których nie może tam kupić, w tym na farmach ale, takich jak ten. Wymieszaj na 168°f (76°c). Piwowarzy z gospodarstw rolnych nie uczą się piwowarstwa, czytając podręczniki lub uczestnicząc w kursach. Dodaj ekstrakt z prażonego jęczmienia do brzeczki na początku wrzenia. Koszerna sól i świeżo zmielony czarny pieprz.

Dostawa homebrew Austin i szybka i bezpłatna dostawa przy zamówieniach powyżej 55 USD!

Pomijając różnicę w smaku, piwowarzy z gospodarstwa są w większości nieświadomi tego wszystkiego. Chmiele to po prostu wschodnie złocenia kent, jest to chmiel, który uwielbiam i idealnie pasuje zarówno pod względem tego, co pierwotnie było używane przez piwowarów wiejskich, jak i stylu i smaku. Farmhouse ale to inne sezonowe wydanie (wy3726) jest bliskim kuzynem szczepu dupont, wywodzącego się z brasserie de blaugies. Więcej praktycznych wskazówek dotyczących warzenia można znaleźć w moich przewodnikach o warzeniu jałowca, świerka, jodły i sosny, przewodniku po kveiku i innych drożdżach wiejskich oraz technikach i przepisach warzenia raw ale. Belle saison to odmiana diastaticus, która pozwala piwowarom osiągnąć wysokie odfermentowanie charakterystyczne dla tego klasycznego stylu. Zrób swój najlepszy ciemny saison. Koduõlu w estonii, gotlandsdricke w szwecji, maltøl w norwegii i kaimiškas na litwie. Receptura opracowana przez kevina eichelbergera, red eye brewing co., wausau, wisconsin, lato 2009. Jester king browary figlet farmhouse amber ale. Kolejna pszenica letnia, ale nieco zmieniła recepturę. I zgadnij co, jest całkiem niesamowita. Struktura przepisów jest podobna do pozostałych dwóch książek z serii. Jakiś rodzaj cukru prostego jest często używany do utrzymania wysokiego poziomu alkoholu przy jednoczesnym zachowaniu średniej treści piwa.

Koduõlu w estonii, gotlandsdricke w szwecji, maltøl w norwegii i kaimiškas na litwie. Saison saison to bardzo aromatyczne belgijskie piwo wiejskie o wyjątkowych właściwościach. Wymieszaj na 168°f (76°c). Na szczęście aptekarz z piwem w zakręcie, Oregon odebrał moje wezwanie do współpracy. Pomijając różnicę w smaku, piwowarzy z gospodarstwa są w większości nieświadomi tego wszystkiego.

Codzienny przegląd piwa: Bam Noire Dark Farmhouse Ale z 3.bp.blogspot.com Jakiś rodzaj cukru prostego jest często używany w celu utrzymania wysokiego poziomu alkoholu przy jednoczesnym zachowaniu średniej zawartości piwa. Sahti to piwo oparte na procesie, a stare techniki są kluczem do sukcesu. Podobnie jak dzikie piwo, wiele przepisów ma wbudowane opcje i zakresy sugerowane do zmiany przepisu. Koszerna sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Dodaj ekstrakt z prażonego jęczmienia do brzeczki na początku wrzenia. Zamieniając tropikalne, owocowe nuty francuskiego saison lub saison ii na cięższe banany, zapewnia klasyczny wytrawny pieprzny charakter saison i znowu jest łatwiejszy w użyciu niż dupont. Więcej przepisu na piwo z farmy krowiej. Farmhouse ale to niezrozumiany styl piwa, a to dlatego, że nie jest to styl, ale raczej styl życia.

To wytrawne piwo z farmy zwane figletem to prawdziwy klejnot w Teksasie!

Wysoka owocowość z niskim do umiarkowanego aromatem chmielowym i umiarkowanym do braku aromatu ziół, przypraw i alkoholu. To samo zrobił z zimą. Przepis na ciemny zimowy sezon iv. Farmhouse ale to inne wydanie sezonowe (wy3726) jest bliskim kuzynem szczepu dupont, podobno wywodzącego się z brasserie de blaugies. Termin farmhouse ale jest nadrzędną klasyfikacją, obejmującą i jednoczącą wiele unikalnych podstylów piw, w tym style funky, takie jak saison, sahti, gotlandsdricka, biere de garde i inne. Przepis opracowany przez kevina eichelbergera, red eye brewing co., wausau, wisconsin, lato 2009. Przefiltrować przez sito wyłożone filtrem do kawy. Piwo z farmy obejmuje kilka odmian każdego stylu, łącznie osiem przepisów. Miażdż ziarna w temperaturze 153° f (67° c) przez godzinę. Ten powstały we współpracy napar jest doskonałym przykładem tego, jak sahti można warzyć z dala od jego początków. 1 duża żółta cebula, grubo posiekana Oznacza to po prostu, że surowe piwo uzyskuje rozpoznawalnie inny profil smakowy niż gotowane piwo. Pomijając różnicę w smaku, piwowarzy z gospodarstwa są w większości nieświadomi tego wszystkiego.

Przepis opracowany przez kevina eichelbergera, red eye brewing co., wausau, wisconsin, lato 2009. Dark saison jest, no cóż, ciemny, ale nadal ma złożony i wytrawny profil smakowy, wysokie nagazowanie i skłonność do kreatywnego wykorzystywania składników, które oczekujemy od rzemieślniczego stylu wiejskiego. Dodaj ekstrakt z prażonego jęczmienia do brzeczki na początku wrzenia. Piwowarzy z gospodarstw rolnych nie uczą się piwowarstwa, czytając podręczniki lub uczestnicząc w kursach. Więcej przepisu na piwo z farmy krowiej.

Prairie Artisan Ales: Standard | Domowe piwo, piwo, rzemiosło . z i.pinimg.com Niektóre rodzaje cukru prostego są często używane, aby utrzymać wysoki poziom alkoholu, jednocześnie zachowując średnią zawartość piwa. Piwa wiejskie byłyby wytwarzane głównie ze składników dostępnych w gospodarstwie lub bardzo blisko, więc przepis składałby się z kilku prostych składników. Farmhouse ale to niezrozumiany styl piwa, a to dlatego, że nie jest to styl, ale raczej styl życia. Przefiltruj przez sito wyłożone filtrem do kawy. Przepis na ciemny zimowy sezon iv. Sahti to piwo oparte na procesie, a stare techniki są kluczem do sukcesu. Termin farmhouse ale jest nadrzędną klasyfikacją, obejmującą i jednoczącą wiele unikalnych podstylów piw, w tym style funky, takie jak saison, sahti, gotlandsdricka, biere de garde i inne. Przeprowadziłem już wywiad z założycielem apteki piwa, Paulem Arneyem, dotyczącym warzenia z epoki wikingów i wiedziałem, że interesuje się nordyckimi piwami z farmy.

Jakiś rodzaj cukru prostego jest często używany do utrzymania wysokiego poziomu alkoholu przy jednoczesnym zachowaniu średniej treści piwa.

Przefiltruj przez sito wyłożone filtrem do kawy. Więcej przepisu na piwo z farmy krowiej. Przelej 168° f (76° c) wody, aby zebrać 7 galonów. I zgadnij co, jest całkiem niesamowita. W rzeczywistości piwo z farmy odnosi się do znacznie bardziej wszechstronnej gamy piw, stylów i regionów geograficznych. Miażdż ziarna w temperaturze 153° f (67° c) przez godzinę. Jedna duża żółta cebula, z grubsza posiekana fińskie sahti jest najbardziej znana z nich, ale podobne piwa istnieją w krajach nordyckich i bałtyckich: szeroko popularne i wpływowe piwa z książki Phila Markowskiego z 2004 roku pomogły uczynić to określenie powszechnym w piwie rzemieślniczym. Saison saison to bardzo aromatyczne belgijskie piwo wiejskie o wyjątkowych właściwościach. Farmhouse ale to niezrozumiany styl piwa, a to dlatego, że nie jest to styl, ale raczej styl życia. Zamieniając tropikalne, owocowe nuty francuskiego saison lub saison ii na cięższe banany, zapewnia klasyczny wytrawny pieprzny charakter saison i znowu jest łatwiejszy w użyciu niż dupont. Wysoka owocowość z niskim do umiarkowanego aromatem chmielowym i umiarkowanym do braku aromatu ziół, przypraw i alkoholu.

Dostawa homebrew Austin i szybka i bezpłatna dostawa przy zamówieniach powyżej 55 USD! Ciemny saison jest, cóż, ciemny, ale nadal ma złożony i wytrawny profil smakowy, wysokie nagazowanie i skłonność do kreatywnego wykorzystywania składników, czego oczekujemy od rzemieślniczych, wiejskich stylów. Przeprowadziłem już wywiad z założycielem apteki piwa, Paulem Arneyem, dotyczącym warzenia z epoki wikingów i wiedziałem, że interesuje się nordyckimi piwami z farmy. W raw ale tak się nie dzieje. Przewodnik po stylu bjcp mówi:

Ten przepis na piwo domowe wykorzystuje następujące składniki: W surowym piwie tak się nie dzieje. Powszechnie popularne i wpływowe piwa z farmy Phila Markowskiego z 2004 roku przyczyniły się do upowszechnienia tego terminu w piwie rzemieślniczym. Przefiltruj przez sito wyłożone filtrem do kawy. Kolejna pszenica letnia, ale nieco zmieniła recepturę.

Jakiś rodzaj cukru prostego jest często używany do utrzymania wysokiego poziomu alkoholu przy jednoczesnym zachowaniu średniej treści piwa. Oto wszystko, co musisz wiedzieć. Sahti to piwo oparte na procesie, a stare techniki są kluczem do sukcesu. Na szczęście aptekarz z piwem w zakręcie, Oregon odebrał moje wezwanie do współpracy. Kolejna pszenica letnia, ale nieco zmieniła recepturę.

Miażdż ziarna w temperaturze 153° f (67° c) przez godzinę. Przepis na ciemny zimowy sezon iv. Przelej 168° f (76° c) wody, aby zebrać 7 galonów. Jest to wprowadzenie do starożytnych, domowych piwa z farmy z północnej Europy. Sahti to piwo oparte na procesie, a stare techniki są kluczem do sukcesu.

Przeprowadziłem już wywiad z założycielem apteki piwa, Paulem Arneyem, dotyczącym warzenia z epoki wikingów i wiedziałem, że interesuje się nordyckimi piwami z farmy. Pomijając różnicę w smaku, piwowarzy z gospodarstwa są w większości nieświadomi tego wszystkiego. I zgadnij co, jest całkiem niesamowita. Piwowarzy z gospodarstw rolnych nie uczą się piwowarstwa, czytając podręczniki lub uczestnicząc w kursach. Ciemny saison jest, cóż, ciemny, ale nadal ma złożony i wytrawny profil smakowy, wysokie nagazowanie i skłonność do kreatywnego wykorzystywania składników, czego oczekujemy od rzemieślniczych, wiejskich stylów.

Najbardziej znanym z nich jest fińskie sahti, ale podobne piwa istnieją w krajach nordyckich i nadbałtyckich: oprócz różnicy w smaku, piwowarzy z gospodarstw rolnych są w większości nieświadomi tego wszystkiego. Znaleziono 62 przepisy, które spełniają Twoje kryteria. 1 duża żółta cebula, z grubsza posiekane piwo Farmhouse będzie wytwarzane głównie ze składników dostępnych w gospodarstwie lub bardzo blisko, więc przepis składa się z kilku prostych składników.

Termin farmhouse ale jest nadrzędną klasyfikacją, obejmującą i jednoczącą wiele unikalnych podstylów piw, w tym style funky, takie jak saison, sahti, gotlandsdricka, biere de garde i inne. Receptura belgijskiego ciemnego mocnego piwa o pełnym zbożu. Piwa wiejskie byłyby wytwarzane głównie ze składników dostępnych w gospodarstwie lub bardzo blisko, więc przepis składałby się z kilku prostych składników. Przepis na ciemny zimowy sezon iv. Termin farmhouse ale stał się synonimem saison.

Saison saison to bardzo aromatyczne belgijskie piwo wiejskie o wyjątkowych właściwościach. 1 duża żółta cebula, grubo posiekana Zamieniając tropikalne, owocowe nuty francuskiego saison lub saison ii na cięższe banany, zapewnia klasyczny wytrawny pieprzny charakter saison i znowu jest łatwiejszy w użyciu niż dupont. Na szczęście aptekarz z piwem w zakręcie, Oregon odebrał moje wezwanie do współpracy. Dodaj ekstrakt z prażonego jęczmienia do brzeczki na początku wrzenia.

Piwo z farmy obejmuje kilka odmian każdego stylu, łącznie osiem przepisów. To samo zrobił z zimą. Zacierać w 159°f (71°c) przez 60 minut. Od tamtej pory saisonowie belgijscy i francuscy mają prawie. Ten powstały we współpracy napar jest doskonałym przykładem tego, jak sahti można warzyć z dala od jego początków.

W raw ale tak się nie dzieje.

Belle saison to odmiana diastaticus, która pozwala piwowarom osiągnąć wysokie odfermentowanie charakterystyczne dla tego klasycznego stylu.

Jakiś rodzaj cukru prostego jest często używany do utrzymania wysokiego poziomu alkoholu przy jednoczesnym zachowaniu średniej treści piwa.

Przepis na ciemny zimowy sezon iv.

Saison saison to bardzo aromatyczne belgijskie piwo wiejskie o wyjątkowych właściwościach.

Struktura przepisów jest podobna do pozostałych dwóch książek z serii.

Zrób swój najlepszy ciemny saison.

Ciemny saison jest, cóż, ciemny, ale nadal ma złożony i wytrawny profil smakowy, wysokie nagazowanie i skłonność do kreatywnego wykorzystywania składników, czego oczekujemy od rzemieślniczych, wiejskich stylów.

Termin farmhouse ale stał się synonimem saison.

Znaleziono 62 przepisy, które spełniają Twoje kryteria.

Ten przepis na domowe piwo wykorzystuje następujące składniki:

To wytrawne piwo z farmy zwane figletem to prawdziwy klejnot w Teksasie!

Oznacza to po prostu, że surowe piwo uzyskuje rozpoznawalnie inny profil smakowy niż piwo gotowane.

Amerykańska ciemna pszenica wyjątkowo gładkie, subtelne karmelowe nuty słodu pszenicznego caracrystal® naprawdę błyszczą w tym lekko nachmielonym pszenicznym piwie w amerykańskim stylu.

Jakiś rodzaj cukru prostego jest często używany do utrzymania wysokiego poziomu alkoholu przy jednoczesnym zachowaniu średniej treści piwa.

Struktura przepisów jest podobna do pozostałych dwóch książek z serii.

Belle saison to odmiana diastaticus, która pozwala piwowarom osiągnąć wysokie odfermentowanie charakterystyczne dla tego klasycznego stylu.

Oto wszystko, co musisz wiedzieć.

Dodaj ekstrakt z prażonego jęczmienia do brzeczki na początku wrzenia.

Piwo z farmy obejmuje kilka odmian każdego stylu, łącznie osiem przepisów.

Sahti to piwo oparte na procesie, a stare techniki są kluczem do sukcesu.

Od tamtej pory saisonowie belgijscy i francuscy mają prawie.

Struktura przepisów jest podobna do pozostałych dwóch książek z serii.

Miażdż ziarna w temperaturze 153° f (67° c) przez godzinę.

Saison saison to bardzo aromatyczne belgijskie piwo z farmy o wyjątkowych właściwościach.


Oh! Banialuki Preriowy rzemieślnik Ales

Wskazówki: wyjaśnij, dlaczego wystawiasz tę ocenę. Twoja recenzja musi omówić cechy piwa (wygląd, zapach, smak, dotyk) i ogólne wrażenie, aby wskazać, że spróbowałeś piwa zgodnie z prawem. Niekonstruktywne recenzje mogą zostać usunięte bez powiadomienia, a na Twoim koncie mogą zostać podjęte działania.

Pomóż nam być niesamowitym

3,94 /5 rOdch -4,8%
wygląd: 3.5 | zapach: 3,75 | smak: 4 | czuć: 4,25 | ogólnie: 4

Butelka 355 ml podawana na zimno w tulipana. Zakup LCBO za 9,00 USD CDN. Nie mogę uwierzyć, że w Ontario jest piwo Prairie. Wybrałem 3, aby miejmy nadzieję, że podzielisz się trochę bogactwem. Nie mogę rozszyfrować daty butelkowania, i tak jest w jakimś kodzie. Mam nadzieję, że nie jest za stary. Wszystkiego najlepszego dla mnie.

Wygląd - rozlewa się w kolorze midnight black z najcieńszą, najdelikatniejszą, ciemnobrązową główką, która znika całkowicie w ciągu 15 sekund. Żadnego sznurowania, o którym można by mówić. Złowieszczy wygląd.

Zapach - przede wszystkim melasa, z krówką, lukrecją i delikatną metaliczną nutą. Na samym nosie jest trochę alkoholu. Przypuszczam, że zmieszano też trochę mleka i ciemnej czekolady.

Smak - Mnóstwo melasy ponownie z przodu, z odrobiną słodko-gorzkiej czekolady, krówek i gorzałki. Lekka słodycz mlecznej czekolady na wczesnym posmaku przed powrotem do krówki i ciemnej czekolady.

Odczucie w ustach - Ogromne ciało, śliskie i gęste. Nasycenie jest dość niskie. Przyjemne delikatne ocieplenie w tylnej części gardła, które staje się tym bardziej asertywne im więcej pijesz.

Ogólnie rzecz biorąc - fajny łyk, wystarczająco smaczny smakołyk, który jest dość alkoholowy i nie tak krówkowy, jak to zrobiłem. Smaki i dotyk są tam wszystkie i może jest to stara butelka, ale byłem trochę rozczarowany moim początkowym doświadczeniem Prairie. Niemniej jednak warto napić się.

4,37 /5 rOdch. +5,6%
wygląd: 4.25 | zapach: 4 | smak: 4,5 | czuć: 4,5 | ogólnie: 4,5

Butelkowany w lipcu 2019. Leje smolistym czarnym kolorem z grubą brązową spienioną głową. Utrzymanie głowy jest przyzwoite. Sznurowanie jest dobre. Łagodne palenie na aromacie. Kupuj głównie ciemne owoce i ciemną czekoladę. Łagodna whisky. Bogaty, kremowy smak. Znowu ciemne owoce i ciemna czekolada. Żadnej kawy. Niezły podkład whisky. Bardzo gładki. Ciężki korpus z łagodnym nagazowaniem.

4,43 /5 rOdch. +7%
wygląd: 4.25 | zapach: 4,25 | smak: 4,5 | czuć: 4,5 | ogólnie: 4,5

Ma lekkie nagazowanie z ponadprzeciętnym ciałem. Ma gładką, kremową, oleistą konsystencję, która zapewnia ogólnie doskonałe odczucie
Aromat to świeżo parzona czarna kawa o niskiej kwasowości, prażone figi i śliwki, bourbon, palony słód, alkohol, krówka pojawia się, gdy się rozgrzewa
Smak to krówka, czarna kawa o niskiej kwasowości. Pieczona śliwka i figa, a także trochę ziemistego drewna
Złożone, naprawdę dobrze wykonane, aromatyczne i warte spróbowania. Krówka jest bardzo mocna w smaku i aromacie podczas rozgrzewania

3,96 /5 rOdch -4,3%
wygląd: 3,75 | zapach: 4 | smak: 4 | czuć: 3,75 | ogólnie: 4

Butelka 355 ml. ABV 12,1%.
Wygląd: Czarny, Pół palca głowy mokki, Lekkie sznurowanie, Słaba retencja, Zepsuta czapka.
Aromat: Pachnie dokładnie jak cukierki czekoladowe „Malteser”, czekolada mleczna, ciemna czekolada, krówka, palony słód, wanilia, melasa, ciemne owoce, ciemne pieczywo, prażone orzechy, lukrecja, lekki zwęglony, lekki karmel.
Tekstura: Pod pełnym ciałem, Trochę chudości, Dosyć alkoholowy.
Smak: palony słód, mleczna czekolada, ciemna czekolada, melasa, lukrecja, prażone orzechy, goryczka chmielowa, char.
Ogólnie:

4 /5 rOdch -3,4%
wygląd: 4 | zapach: 4 | smak: 4 | czuć: 4 | ogólnie: 4

Nalewa czerń z palcem karmelowej pianki. Zachowanie głowy jest w porządku. Aromat to palone, tostowe, orzechowe, ziemiste słody z obfitym ciastem brownie i karmelem. Pachnie gęsto i gęsto z godną uwagi deserową jakością. Profil smakowy to palony, tostowy, orzechowy, ziemisty słody z gęstą mieszanką ciasta brownie na wierzchu. Jest lekko słodki, równoważąc początkowe goryczkowe słody. Odczucie w ustach jest gęste i pełne z bardzo skromną kremowością. Ogólnie rzecz biorąc, gęste piwo z pewnymi właściwościami deserowymi, które równoważą się i dobrze komponują z piwem.

Podawany w 15,5 uncji tulipana Speigalau z 12 uncji butelki.

4,25 /5 rOdch +2,7%
wygląd: 4.25 | zapach: 4,25 | smak: 4,25 | czuć: 4,25 | ogólnie: 4,25

Butelka 12 uncji wlana do nonic Firestone Walker - najwyraźniej to piwo NIE jest na emeryturze?

Odp.: Przez ten napar nie przedostaje się żadne światło - ciemna główka w kolorze mokki.

S: Naprawdę ładnie, pachnie jak połączenie Pastry Stout/Russian Imperial - melasa, syrop klonowy, lukrecja. prażony karmel i kakao.

T: Podąża za nosem, a ja lubię syropowatą melasę i palone cukry, gorzka czekolada i syrop klonowy, lukrecję i laktozę.

MF: Pełne, lepkie i lepkie ciało. Nawet „Fredy”.

O: Fajny stout, który najwyraźniej robi się piwem deserowym i dostarcza bez przesady. Alkohol jest bardzo dobrze ukryty, przeważają ciemne nuty cukrowe. Nie jestem pewien, czy utożsamiłbym go z „brownies”, ale jest to zdecydowanie słodkie i palone piwo.

4,59 /5 rOdw. +10,9%
wygląd: 4.25 | zapach: 4,5 | smak: 4,75 | czuć: 4,5 | ogólnie: 4,5

Miałem to dziś w warczuku. Świetna robota Praire za warzenie kolejnego dobrego piwa. Niezbyt słodki i zdecydowanie warto spróbować Stouta. Uwielbiam 11,5 ABV! Tak trzymaj!

3,88 /5 rOdch -6,3%
wygląd: 4.25 | zapach: 4,25 | smak: 3,75 | czuć: 3,5 | ogólnie: 3,75

Leje jak olej silnikowy, zanim wytrąci nikłą warstwę pianki w kolorze khaki. Bogaty aromat pachnie torfem, gorzką czekoladą, kruchymi orzeszkami ziemnymi, ciastem, a także powiewem porzeczki i gorzałki.

Zrównoważony smak zawiera melasę, toffi i ziemiste, ziołowe chmiele z przodu, podczas gdy tlący się alkohol robi swoje z tyłu. Rozgrzewające przywołuje nuty dębu, wanilii i wyraźniejsze ciepło. Średnie treści i dość energiczne nagazowanie dają odczucie w ustach, które jest zdecydowanie cienkie jak na tęga.

Muszę przyznać, że pomimo tego pseudonimu, niewiele tu mam na drodze do krówki. Powiedziawszy to, nadal jest solidny, odważny i zrównoważony, z wystarczającą ilością gorzkiego i słodkiego smaku, by wywołać delikatną detente. Przyzwoita, choć nijaka ofiara z Prairie,

3,24 /5 rOdch -21,7%
wygląd: 3,75 | zapach: 4 | smak: 3 | czuć: 2,5 | ogólnie: 3

9 dolarów. Tyle to kosztuje. Bez wątpienia z powodu poziomu alkoholu. Ale nie jestem pod wrażeniem.
Brak głowy, nos ma za dużo metalu, a do tego dochodzi alkoholowy, niezrównoważony smak, z niezbyt imponującym posmakiem. Nie wiem, gdzie ma być ciastko, ale tutaj też go nie ma. Prawie wszystko w tym jest nie tak.
Zaoszczędź pieniądze i kup dwa inne piwa, które są lepsze od tego.

4,25 /5 rOdch +2,7%
wygląd: 4.25 | zapach: 4,25 | smak: 4,25 | czuć: 4,25 | ogólnie: 4,25

Nalewa czerń z jednym palcem w kolorze mokki, który szybko odchodzi. Trochę drobnego sznurowania.
Nos to słodka mleczna czekolada, ciemne słodkie owoce, toffi i whisky na tylnym siedzeniu.
Usta są bogate i śliskie, czekoladowe, ciemne owoce, słody czekoladowe i whisky.
Lekka goryczka, niskie nagazowanie i przyjemny długi finisz z długo utrzymującą się czekoladą i whisky.
Kolejna dekadencka dostawa z najwyższej półki browaru. Sława!!

4,06 /5 rOdchylenie -1,9%
wygląd: 3,75 | zapach: 4 | smak: 4,25 | czuć: 3,75 | ogólnie: 4

Prawie czarna, powoli tworzy delikatną mleczną czekoladę z minutową lub dwukrotną retencją.
Skupiony aromat lodów czekoladowych, bardzo czysta czekolada, a nie gorzka wanilia.
Mnóstwo kakao na podniebieniu, świeże, czyste i bogate, tylko odrobina goryczy smak ciasta czekoladowego buduje się na finiszu i utrzymuje się kremowość utrzymuje się jak koktajl mleczny szept alkoholu rozgrzewa aksamitnie gładka w dotyku, niskie nagazowanie, jasne całe ciało ilość cukru resztkowego może przewyższyć czekoladę.

Niesamowity krówkowy smak, który zasługuje na swoją nazwę, choć nie miałby nic przeciwko większej ilości nagazowania i ciepła, aby zrównoważyć słodycz.

4,5 /5 rOdch. +8,7%
wygląd: 4,5 | zapach: 4,5 | smak: 4,5 | czuć: 4,5 | ogólnie: 4,5

Trochę jak dla mnie po stronie czekolady.. Pomyślałem, że tak będzie, więc nic przeciwko piwu nadal bardzo zbalansowane i pijalne, aby mieć tak bogaty smak.

3,82 /5 rOdch -7,7%
wygląd: 4 | zapach: 3,75 | smak: 3,75 | czuć: 4,25 | ogólnie: 3,75

Wlew ciemnobrązowy o średniej lepkości z kranu. Niewielkie ilości beżowej piany, które osadzają się wokół szyby. W miarę opadania piwa formują się drobne wzory koronek.

Otwarcie zajmuje kilka minut, ale potem dostajesz sporą ilość palonej, lekko gorzkiej kawy i mlecznej czekolady. Na ogonie jest tylko najmniejszy dotyk ciemnego owocu, co sugeruje, że ten może zacząć się utleniać. Biorąc to pod uwagę, czytałem tę obserwację w innych recenzjach, więc może to być po prostu normalne dla kursu.

Naprawdę dobrze zaokrąglone na podniebieniu. Znowu wita Cię trochę śliwkowo-owocowego smaku, ale szybko zastępuje go obecna ziemista jakość ziaren kawy. Prażone, ziemiste składniki dobrze kontrastują z odcieniami czekolady piekarniczej i czystego kakao. Podczas gdy kiedy czytasz brownie, myślisz „słodka bomba fudgy”, ta uderza bardziej w nieco gorzką, organiczną stronę smakową składników.

Zgodnie z oczekiwaniami Prairie, świetne odczucie w ustach. Średnio treściwe i gładkie, z resztkową lepkością i średnio musującym nagazowaniem, które przebija się przez odrobinę ciepłego alkoholu na ogonie.

dbrauneis z Karoliny Północnej

4,17 /5 rOdch. +0,7%
wygląd: 4.25 | zapach: 4 | smak: 4,25 | czuć: 4 | ogólnie: 4,25

Odp.: Nalewa nieprzezroczystą, gęstą, lepką czerń w kolorze z umiarkowaną ilością drobnego, widocznego aktywnego nagazowania i bardzo słabymi ciemnymi odcieniami brązu cola + kasztanowo brązowymi refleksami. Piwo ma spienioną ciemną mokkę o wysokości palca, która redukuje się do dużej plamy cienkiej warstwy pokrywającej nieco ponad 85% powierzchni piwa i cienkiego pierścienia na krawędziach szklanki. Obserwuje się niewielkie ilości sznurowania.

S: Nieco mocniejsze niż umiarkowane aromaty pieczonej czekolady (zdecydowanie przypominające pieczenie brownie) ponad umiarkowane aromaty słodów ciemnych + palonych + czekoladowych z umiarkowaną ilością słodyczy karmel + ciemnych owoców (śliwka + figa) i nutą ziemistej chmiel.

S: Na początku są umiarkowane smaki słodów ciemnych + palonych + czekoladowych z umiarkowaną ilością słodyczy karmelu + ciemnych owoców (śliwka + figa). Następnie pojawiają się umiarkowane do mocnych smaki wypieków czekoladowych (pomyśl o brownie) i krówki. Lekkie smaki ziemistych chmielu. Na finiszu jest umiarkowana ilość palonej goryczki, która powoli równoważy się czekoladową słodyczą.

M: Pełne ciało z umiarkowaną ilością nagazowania. Gładki.

O: Pije łatwo, biorąc pod uwagę moc i dobrze ukrywa alkohol. Niezbyt łatwy do picia, ale raczej powolny łyk i świetny zamiennik tradycyjnego deseru po obiedzie.

4,61 /5 rOdw. +11,4%
wygląd: 5 | zapach: 4 | smak: 4,75 | czuć: 5 | ogólnie: 4,75

Czasami po prostu musisz zmierzyć się z rzeczywistością. Nie czuję zbyt wiele z tego piwa, więc myślę, że muszę je za to obniżyć. Jest trochę dygresji goryczy z niesmaku, więc myślę, że za to też muszę obniżyć ocenę. To powiedziawszy... ŚWIĘTA BEZPIECZEŃSTWO! To jest wyśmienity w smaku, CZEKOLADOWY INTENSYWNY napar! Nie mogłem sobie wyobrazić, ile czekolady można dodać do piwa… chyba że zacząłem obliczać, ile może kosztować dodanie czystej czekolady do piwa… i oto jesteśmy. Jedno wyborne, intensywne, czekoladowe ale. Uwielbiam to! Spektakularnie drogie dla was, chłopaki od lekkiego piwa, ale niesamowicie satysfakcjonujące dla poszukiwacza przygód z piwem.

4,5 /5 rOdch. +8,7%
wygląd: 4,5 | zapach: 4,5 | smak: 4,5 | czuć: 4,5 | ogólnie: 4,5

De 32gp. En copa Teku. Viendo Kryształ Oscuro 1x07-08. Con galletas tostarica. Muy rico perfil chocolatoso. Aunque no oculta su fortaleza y marea un poco, se disfruta de principio a fin

4,15 /5 rOdw. +0,2%
wygląd: 4.25 | zapach: 4,25 | smak: 4 | czuć: 4,25 | ogólnie: 4,25

Nie jest zły. Leje ciemnobrązowy, kolory lekko rozrzedzone na brzegach, głowa łagodna i sznurowanie. Zapach to słodka czekolada na minimalnej słodowej bazie. Czekolada jest obecna w smaku, ale nie jest zbyt rozpowszechniona, nabierz też trochę orzechowego smaku. Średnie ciało, lekko ślinka, ale z odczuciem oleistości. Smak staje się nieco silniejszy, gdy się rozgrzewa. Prawdopodobnie powinien był zrecenzować świeższe. Ciekawe, czy stracił trochę smaku czekolady.

4,18 /5 rOdch. +1%
wygląd: 4 | zapach: 4 | smak: 4,25 | czuć: 4,25 | ogólnie: 4,25

Kolor czarny bez przenikania światła. Bezgłowy. Aromat to czekolada piekarnicza i słód czarny. Próbuję dekadenckiej mlecznej czekolady i krówek. Usta są gumiaste, grube i lepkie.

4,15 /5 rOdw. +0,2%
wygląd: 4.25 | zapach: 4,25 | smak: 4 | czuć: 4,25 | ogólnie: 4,25

Butelka 12 uncji w kielich. To było butelkowane w marcu 2019 r., więc około 5 miesięcy.

Grube czarne ciało. Początkowa przyzwoita opalona głowa kurczy się do grubego pierścienia i pokrycia. początkowo pozostawiając trochę ładnego sznurowania.

Pojawiają się jednak aromaty gorzałki, suszonych owoców i likieru czekoladowego.

Po degustacji jest czekolada, melasa i mocne rozgrzewanie alkoholu. Gdy się rozgrzewa, staje się przyjemniejszy i całkiem ładnie toczy się po języku. Jest jednak delikatna goryczka z palonego słodu, która trochę psuje to podniebienie, choć inni mogą docenić to, że podcina słodycz.

Usta zamykają się w całości, dokończ czekoladowe pieczenie z lekką goryczką.

Ogólnie rzecz biorąc, przyjemny czekoladowy stout imperialny. Kilka kolejnych miesięcy starzenia może pozbawić smaku palonego słodu, ale to lekkie uderzenie w przyjemny stout.

3,77 /5 rOdch -8,9%
wygląd: 4.25 | zapach: 4 | smak: 3,5 | czuć: 4 | ogólnie: 3,75

Znalazłem to lokalnie z beczki i powiedziałem sobie, że uwielbiam ciasteczka! Ten jest wyjątkowo słodki i puszysty. Średnio ciężkie body i świetnie sprawdza się jako piwo deserowe.

Uwaga na marginesie: mój barman miał rację i zalecił wypróbowanie mieszanki 50/50 tego i Lost Coast Peanut Butter Chocolate Stout. . . co zaowocowało zaskakująco smaczną mdłością.

4,25 /5 rOdch +2,7%
wygląd: 4.25 | zapach: 4,25 | smak: 4,25 | czuć: 4,25 | ogólnie: 4,25

Gdyby w GABF istniał „dekadujący czekoladowy imperialny stout w PED”, byłby to zwycięzca.

W rzeczywistości jest to naprawdę dobrze wykonany stout cukierniczy, który zawiera aromaty i smaki czekolady HUUUUUUGE. Jeśli nie lubisz czekolady (lub krówki), trzymaj się od tego z daleka.

Jeśli lubisz czekoladę (lub krówki), zapnij pasy, ponieważ jest to aromatyczna jazda.

4,09 /5 rOdch -1,2%
wygląd: 4 | zapach: 4,25 | smak: 4 | czuć: 4,25 | ogólnie: 4

ja i piwa takie jak to mamy ciekawą relację. ten dostaje przepustkę, ale muszę zapomnieć, że zapłaciłem za to 7,50. polana czerń z cienką, ciemnobrązową główką. dość standardowy, gruby wygląd. nos jest mniej czekoladowy, niż się spodziewałem, co było miłe, z nutami innych słodkich rzeczy i wanilii z kilkoma ziemistymi nutami, które utrzymywały niektóre rzeczy złagodzone. Smak był dość słodką mieszanką czekolady i krówek z odrobiną ciepła, która przeszła w trochę ziemistości i więcej krówek. nigdy tak naprawdę nie pakowałem ponczu, którego spodziewałem się pod względem smaku, ale nadal był bogaty i smaczny. trochę ciepła, ale nadal naprawdę nadaje się do picia. nieźle jak na to, co zwykle oznacza miłość lub nienawiść. w połowie wrzuciłem lody?

4,18 /5 rOdch. +1%
wygląd: 4.25 | zapach: 4,25 | smak: 4,25 | czuć: 3,5 | ogólnie: 4,25

Wygląd: Czarne szkło traci zamglony rubinowy blask, gdy zostanie mocno podświetlony z tyłu. Próbuje utrzymać cienką aureolę ciemnobrązowej pianki.

Aromat: syrop czekoladowy, lekka ziemista, syrop klonowy.

Smak: Słodki, toffi, słodowy, kawowy, z trudem mówię „krówka”, bo nie do końca tam jest, ale jest dużo czekolady.

Tekstura: Cienkie ciało, niskie nasycenie dwutlenkiem węgla, niska zawartość alkoholu, tłusta.

Ogólnie: duże piwo, łatwe picie, co oznacza niebezpieczeństwo. Jest bardzo słodki, ale wystarczająco dużo prażonego ziarna, aby dodać trochę złożoności. To niezły łyk deserowy. Nie jestem do końca pewien, czy jest warte dużej ceny (8,50 USD za tę butelkę o pojemności 12 uncji), ale to dobre piwo.

4,3 /5 rOdw. +3,9%
wygląd: 4 | zapach: 4 | smak: 4,5 | czuć: 4,5 | ogólnie: 4,25

O: Czarny z 1/2" brązowej pianki i dużą ilością sznurowania.
N: Czekolada, brownie, cukier i słód.
S: Krówka do żucia/brownie z odrobiną palonego cukru i lekkim smakiem słodu.
M: Średnie odczucie z zerowym ABV, bogate smaki.
O: Naprawdę dobrze zrobione piwo, zero kęsów i smaki są w ryzach, nie za słodkie ani gorzkie. ŁADNY!

4,13 /5 rOdch -0,2%
wygląd: 4 | zapach: 4 | smak: 4,25 | czuć: 4,25 | ogólnie: 4

Wylane czarne ciało z minimalną głową khaki, która szybko umiera. Aromat w zasadzie pachnie jak krówki brownie. Gładki, gęsty, łatwy do picia, dobrze schowany gorzałka, ma posmak czekoladowych krówek z pewną "gęstością brownie" i lekko lepki finisz. Choć można by je skrytykować jako piwo jednobrzmiące, jest bardzo dobre i warte posiadania.


Warzenie Prairie Artisan Ales „Klon Meriki”

We wrześniu moja żona i ja mieliśmy to szczęście, że odbyliśmy kolejną podróż do San Diego, jednej z piwnych mekek Stanów Zjednoczonych. Mimo że towarzyszyła nam nasza 16-miesięczna córka, w dziale piwnym poszło nam całkiem nieźle, pomyślałem, że osobiście miał 36 nowych piw w ciągu tygodnia, w którym tam byliśmy. Oprócz wycieczek do zoo w San Diego i kilku plaż odwiedziliśmy także Modern Times, Stone Brewing World Bistro & Gardens (lokalizacja Liberty Station), Pizza Port Ocean Beach i kilka wybornych piwiarni, takich jak Toronado.

Zgodnie z oczekiwaniami, wiele piw, które wypiłem, było fantastycznych. Spożywano dużo bardzo chmielowych IPA i DIPA! Jednak jednym z moich ulubionych piw na wyprawie był chmielowy Saison uwarzony przez całkiem nowy browar o nazwie Prairie Artisan Ales. z Tulsy w stanie Oklahoma. Tak. Oklahomie. Warzą wiele różnych rodzajów Saisonów, ten, który miałem, nazywał się „Merica”. Była bajecznie trawiasta i owocowa, z dużą dozą funku zarówno w aromacie, jak i smaku. Kiedy wróciłem do domu, przybyły francuskie drożdże Saison Wyeast 3711, które zamówiłem w moim LHBS, początkowo planowałem uwarzyć klon Modern Times Lomaland lub jakiś inny Saison, ale postanowiłem spróbować ułożyć przepis na klon „Merica”.

Wyszukiwanie w Internecie innych prób klonów Meriki niczego nie wykazało. Na stronie Prairie JEST jednak kilka pomocnych informacji:

"‘Merica to saison single malt, single hop. Jest warzony z użyciem słodu typu floot pilsner i 3lbs na baryłkę chmielu Nelson Sauvin. Piwo jest kondycjonowane 2 szczepami Brett i drożdżami winnymi."

Chociaż nigdy wcześniej nie warzyłem chmielu Nelson Sauvin, akurat miałem 8 uncji tego chmielu z zamówienia, które złożyłem kilka miesięcy temu w Yakima Valley Hops. 3 lbs/bbl odpowiada około 8 uncji na partię 5 galonów. Idealny! Tak miało być (Zastrzeżenie: Jeśli się na to przyłożysz, możesz przekonać się o wszystkim w piwowarstwie domowym). Nelson Sauvin to nowozelandzka odmiana chmielu, która w ciągu ostatnich kilku lat szybko zyskała na popularności. Znany jest z mocnego owocowego smaku i aromatu: agrestu, marakui i grejpfruta, czy też charakteru Sauvignon Blanc (białe wino).

Pomyślałem, że spróbuję wysłać bezpośrednią wiadomość na konto Prairie na Facebooku, prosząc o trochę więcej pomocy z przepisem, ale niestety nie odpowiedzieli. Chciałem przede wszystkim zorientować się w harmonogramie chmielenia i dowiedzieć się, czy piwo jest chmielone na zimno, czy nie (zakładałem, że tak, z powodu silnego aromatu). Przekopałem się trochę dalej i znalazłem IBU (35) wymienione na stronie Shelton Bros. (importerzy piwa), zauważają również, że piwo jest "mocno chmielone na sucho". Po dalszych poszukiwaniach na stronie Prairie odkryłem, że ich Standard Saison (ich „codzienne” piwo) jest chmielone na zimno z dodatkiem 1 funta/bbl Motueka, innej nowozelandzkiej odmiany chmielu. Pomyślałem, że to dobra liczba do chmielenia na sucho mojego klona Meriki, który wynosi około 2,5 uncji na 5 galonów.

Przemiał przepisu był oczywiście prosty - 100% słód pilzneński - z 3 gramami gipsu wrzuconymi do zacieru, tylko po to, by trochę zwiększyć poziom wapnia w mojej wodzie. Jeśli chodzi o rozkład jazdy, byłem jednak sam. Kiedy chmielisz piwo do około 35 IBU z 8 uncjami w 5 galonowej partii, a odmiana chmielu ma % kwasu alfa 11. cóż, wydaje mi się, że musisz unikać wszelkich wczesnych dodatków chmielowych, lub IBU na piwie skończą się zbyt wysokie. Wygłupiałem się z dodatkami na Beersmith i zdecydowałem się na trzy w rosnących ilościach: 1 uncja po 10 minutach, 2 uncje po 5 minutach i 2,5 uncji przy zgaszeniu płomienia, z 15-minutowym stromym skokiem. To powinno dać mi około 35 IBU. i miejmy nadzieję, że piekielnie dużo smaku i aromatu chmielu. I dużo szlamu chmielowego.

  • Połowa z czasem będzie miała resztki z kilku piw Brett.Postaram się zacząć rozprowadzać fusy, zanim 3711 całkowicie skończy fermentację, ponieważ z mojego doświadczenia z nim wynika, że ​​może fermentować na niskim poziomie, co nie pozostawiłoby wiele cukrów za sobą, nad którymi Brett mógłby pracować. Niezbyt dokładne podejście, ale miejmy nadzieję, że będzie dobrze. Kiedy wydaje się, że grawitacja się ustabilizuje, będę skakać na sucho przez około tydzień, a potem zabutelkować tak, jak jest.
  • Druga połowa będzie fermentowana z JUST the 3711, chmielona na zimno przez tydzień i butelkowana bez Bretta. Uważam, że to dobry sposób, aby a) wypić Saison trochę wcześniej ib) porównać cechy, które Brett, mam nadzieję, doda do drugiej połowy.

AKTUALIZACJA: Po tym, jak napisałem na Twitterze link do tego posta, Prairie odpowiedziała na temat harmonogramu przeskoków. Mówią, że używają 60-minutowego dodatku goryczki (więc musiałby być bardzo mały) i 1 lb/bbl whirlpoolu, 2 lb/bbl chmielu na sucho. Przekłada się to na 2,5 uncji Nelsona przy zgaszeniu płomienia dla partii 5 galonów i 5 uncji dla chmielenia na sucho. Tak więc, miałem rację na jacuzzi, ale dodałem chmiel w 5 i 10 minutach, które w większości powinny przejść do chmielenia na sucho.

Cele receptury: (5,5 galona, ​​sprawność 75%) OG 1.056, FG

6.5%

Ziarna:
5 kg (100%) Czeski Pilsner

Chmiel:
Nelson Sauvin - 28 g (11% AA) @ 10 min
Nelson Sauvin - 56 g @ 5 min
Nelson Sauvin - 70 g @ płomień (nasączony przez 15 minut)
Nelson Sauvin - 78 g suchego chmielu przez 7 dni (podzielone na dwie części, po 39 g na pół wsadu)

Różne: 1/2 zakładki Irlandzki mech @ 5 min

Drożdże: Wyeast 3711 French Saison (z przystawką 1,5 l)

Woda: Woda miejska Fredericton, filtrowana węglem 3 g gipsu w zacierze

- Uwarzone 7 października 2013 r. samodzielnie. 60-minutowy zacier z 16,5 l wody uderzeniowej, rozdrobniony w nieco niższej temperaturze docelowej 151 F. Przepłukany 5,5 galonami wody o temperaturze 168 F, aby uzyskać końcową objętość

- SG na 1,044, nieco powyżej celu 1,042. 90 minut gotować. Końcowa objętość nieco ponad 5,5 galona. Chmiele Flameout zamaczane przez 15 minut, a następnie włączono schładzarkę zanurzeniową. Schłodzone do 64 F, a następnie nalane

10 litrów do 3-galonowej Better Bottle, a resztę do 6-galonowego BB (dużo osadu dostało się do tej połowy). OG na celu 1,056. Napowietrzane 60 sekundami czystego O2 na każdą połowę i umieszczane w pralni w temperaturze otoczenia około 72 F.

- 8.10.13 - 14.10.13 - W tym tygodniu widoczna fermentacja nigdy nie była szybka i wściekła, bulgotała około 3-4 razy na 10 sekund w śluzie, temperatura 70 F. Grawitacja spadła do 1,009, więc ja przymocował pas grzewczy do części innej niż Brett i włączył ją, podnosząc temperaturę do wysokich lat 70-tych. Wrzuciłem resztki dwóch butelek Orvalu do porcji Brett.

- 25.10.13 - Dodano suchy chmiel do porcji innej niż Brett bezpośrednio do podstawowej.

- 29.10.13 - Butelkowa porcja non-Brett z 85 g cukru stołowego, dążenie do 3 vol CO2 na 10 L i osiągnięcie maksymalnej temperatury 78.

- 11.04.13 - W ciągu następnych kilku tygodni rozrzucono resztki trzech kolejnych butelek Orvalu i jednej butelki Allagash Confluence. Zgarnął porcję Brett do drugorzędnej 12 listopada.

- 28.11.13 - Dodano suchy chmiel do porcji Brett do drugiego fermentora.

- 12.04.13 - Butelkowa porcja Brett z 67 g cukru stołowego (i

1/8 opakowania Lalvin EC-1118 uwodnione drożdże. drożdże do białego wina, niestety zdałem sobie sprawę, że nie mam żadnych drożdży do czerwonego wina), dążąc do 3 obj. CO2 na 2,13 galona przy maksymalnej temperaturze 78 F.

- 24.12.13 - Notatki degustacyjne. cholera, co za pyszne piwo! Ogromna obecność Nelsona, dużo owoców (w szczególności jagód). zdumiewający! Zbliżone do oryginału, ale bardziej chmielowe i pozbawione trudnego do umiejscowienia funkowego charakteru.


Poznaj braci ośmielających rzemieślniczą scenę piwa Tulsa

Colin i Chase Healey byli tak blisko, gdy byli dziećmi, głównie ze względu na różnicę wieku, ale bracia tubylcy Tulsa, którzy mają teraz 33 i 28 lat, zawsze dbali o siebie. Nie spiesz się, gdy Chase próbował powstrzymać kilku łobuzów przed kradzieżą fotela autobusowego Colina&apossa w drodze do domu ze szkoły.

„Chase stanął na środku przejścia i powiedział dzieciom, że najpierw muszą przejść przez niego” – mówi Colin. „Odepchnęli go z drogi i zaczęli walić moją głową w okno, ale przynajmniej wstawił się za mną”.

Ścieżki pary połączyły się w zupełnie inny sposób dekadę później, kiedy Chase postanowił skierować swoją miłość do domowego piwowarstwa do Prairie Artisan Ales i zatrudnił Colina jako dyrektora artystycznego. Wprowadzony na rynek w 2012 roku z pomocą prawie stuletniej firmy Krebs Brewing Co. z Oklahomy (najbardziej znanej z linii piwa Choc Beer), firma zajmująca się piwem rzemieślniczym potrzebowała dużo czasu, by przyćmić ostatni koncert Chase'a (zmagając się z czołgami w COOP Ale Works) i zasygnalizować swoją obecność na poziomie regionalnym.

Wiele z tego ma związek z tym, jak Healeyowie zrealizowali swoją niespokojną wizję. Dzięki Krebsowi, który zajmował się produkcją𠅋utelkowaniem i warzeniem wszystkiego tak, jak wytwórnia płytowa drukuje i pakuje płyty LP𠅌olin i Chase byli w stanie skoncentrować się na projektach etykiet z lewej strony i złożonych przepisach, które natychmiast odbiły się echem wśród konsumentów i krytyków.

„Moim celem dla Prairie było stworzenie kreatywnego ujścia dla siebie i Colina” – wyjaśnia Chase. „Chciałem sprzedawać piwo w wyjątkowych miejscach i dobrze się przy tym bawić”…. Mieliśmy szczęście pracować cały czas z ekipą Krebsa. Ich zespół piwowarski jest bardzo utalentowany, a [prezydent] Zach [Prichard] jest naturalnym przywódcą. Wszystko, co musiałem zrobić, to opracować rzeczy, którymi byłem podekscytowany, a oni to zrealizowali. To naprawdę pomogło mi się skupić”.

„Byliśmy bardzo dumni z naszego długiego dziedzictwa przed Prairie” – dodaje Prichard – „ale walczyliśmy o stworzenie piwa, które spodoba się pijącym. W ciągu pierwszych kilku miesięcy było jasne, że Prairie jest czymś wyjątkowym”.

Pomiędzy Colinem jedyne w swoim rodzaju rysunki i psychodeliczne bazgroły, które mogłyby uchodzić za panele w naprawdę osobliwy komiks—i Chase&aposs zwycięską passę z saisons i stoutami, Prairie była w stanie zdobyć ekspansywną umowę dystrybucyjną z Shelton Brothers pod koniec 2012 roku. House’owe hity (seria cesarskich stoutów Prairie&aposs stellar! zdobywała niemal doskonałe oceny każdego roku na RateBeer i BeerAdvocate), nagle stawiają małą operację Healeys&apos na tym samym poziomie, co nowicjusze, tacy jak Mikkeller, ToØl i Omnipollo. Dzięki temu Prairie stał się kultem, pomimo decyzji Chase'a o rezygnacji z roli głównego piwowara i sprzedaży Prairie Krebsowi w 2016 roku.

„Byłem zaskoczony [ich ofertą]” – wyjaśnia Chase. „Oni” to jedni z moich najlepszych przyjaciół. Pracowaliśmy razem nad Prairie od pierwszego dnia, więc nigdy nie było innej opcji”.

Jeśli chodzi o to, dlaczego zrezygnował ze swojego pełnoetatowego koncertu mniej niż pięć lat po założeniu Prairie, mówi Chase: „Myślę, że bardziej niż cokolwiek zdałem sobie sprawę z moich ograniczeń jako menedżera i wiedziałem, że musi nastąpić zmiana, aby Prairie mógł iść naprzód. Zasadniczo musiałem zejść z drogi…. Zanim zawarliśmy umowę, chłopaki byli tak zaangażowani i tworzyli nowe projekty, że przede wszystkim ulgą było wiedzieć, że Prairie była w dobrych rękach i nadal podążała w ekscytującym kierunku”.

„Szczerze, uważam, że wiele się zmieniło” – dodaje Colin. „Przynajmniej nie dla mnie. Nie sądzę, żebyśmy kiedykolwiek mogli zastąpić Chase'a, który jest niesamowity. Oznaczało to po prostu, że wszyscy musimy trochę przyspieszyć i wypełnić te luki”.

W tym miejscu plany ekspansji Prairie'aposs różnią się od konkurentów. W przeciwieństwie do wielu browarów rzemieślniczych, które zrealizowały milionowe, a nawet miliardowe transakcje przejęć od spółek-matek Budweiser, Corona i Stella Artois, Prairie pozostaje firmą w Oklahomie na wskroś. Osoby odpowiedzialne za jego ciągły rozwój, w tym pub z browarami w centrum Tulsy i bar w pobliskim Oklahoma City, zmieniły się jedynie, wnosząc do stołu swoją przenikliwość biznesową w sposób, w jaki twórcy często nie potrafią.

I w tym tkwi najlepsza część Prairie 2.0: Chase wciąż jest w pobliżu podczas sesji burzy mózgów i specjalnych wydarzeń, takich jak przejęcia kranów i kolacje, ale musi się martwić o wyniki firmy. Nie żeby miał na to czas, w każdym razie zeszłego lata minęła pierwsza rocznica amerykańskiej Solery, jeszcze bardziej eksperymentalnego drugiego aktu Chase'a i jego żony Erici. Pomimo ograniczenia sprzedaży dla klientów w swoich dwóch małych barach, afera „zrób to sam albo umrzyj” została uznana za drugi najlepszy nowy browar na świecie podczas corocznych nagród RateBeer Best w styczniu ubiegłego roku.

Innymi słowy, coraz bardziej konkurencyjna i często kapryśna społeczność piw rzemieślniczych już rozpoznała amerykańską Solerę za to, czym jest: celebracja kwaśnego i spontanicznego piwa, które Chase nieustannie miesza, starzeje i butelkuje dla lokalnych klientów, którzy uważają się za siebie. bliscy przyjaciele. Lub, jak to ujął, „lubię być mały i niezależny. Czuję, że jako marka mamy wiele do wymyślenia, więc zrobienie tego, gdy mniej osób wie, co się dzieje, jest pomocne”.

Chase również czuje, że „może od czasu do czasu wyjść na zewnątrz”, jeśli chodzi o profile smakowe i style piwa. „Obecnie mamy podwójne IPA Cherry Limeade jako hołd dla Sonic Drive-In”, mówi, „ale może być zrobiony z ekologicznych soków, nic sztucznego. Lubię wyzwanie tworzenia odważnych smaków. Może nawet stracić równowagę w momentach, które zazwyczaj mają znaczenie”.

Jako na co dzień menedżerka ds. biznesowych firmy American Solera, Erica śmieje się z pytania o „typowy dzień w biurze”, mówiąc: „To brzmi tak oficjalnie, ale tak naprawdę to tylko gówniany pokój z tyłu. browaru. Albo częściej dla mnie biurko w naszej sypialni. Często pracuję w domu, ponieważ mamy [dwoje dzieci], które są moimi innymi „aposjob”.

Kontynuuje: „Każdego dnia najlepiej radzę sobie z wielozadaniowością. Możesz mnie znaleźć, gdy prowadzę księgi rachunkowe, księgowość, wypełniam zamówienia, etykietuję butelki lub wykonuje zadania losowe. Zwykle w browarze odbywa się zajęcie wielu rąk, a wiele projektów jest realizowanych przez nasz mały personel i rodzinę. Każdy dzień wygląda trochę inaczej niż to, co w nim kochamy”.

American Solera również na wiele sposobów zatacza krąg życia Chase&aposs, od pracy u boku swojej ukochanej z liceum po sprowadzenie na pokład starego przyjaciela, który wspiera inicjatywy brandingowe i fantazyjne projekty butelek. Joe Cappa dorastał z Chase, nie tylko w dziedzinie projektowania czy sztuki, a duet często pracował razem nad dramatami i projektami wideo. Wygrali nawet konkurs aktorski w gimnazjum, w którym Chase został wykorzystany do roli kobiecej postaci.

„Nasz nauczyciel teatru powiedział nam, że to okropny pomysł i namówił nas, abyśmy oboje grali postacie męskie” – mówi Cappa. „Wystąpiliśmy w duecie i zajęliśmy pierwsze miejsce. Nasz nauczyciel teatru napisał nam kartkę z przeprosinami.

Kontynuuje: „Nasza przyjaźń zawsze była zakorzeniona w sztuce” – wyjaśnia Cappa. Prawdopodobnie nie widzieliśmy żadnego sensu w spotykaniu się, jeśli to było i post za zrobienie czegoś razem. Zawsze ufałem jego gustowi, a on wydaje się ufać mojemu. To jest interesujące, ponieważ myślę, że podstawowym przesłaniem Prairie i American Solera jest celebrowanie koleżeństwa. Nasz związek trwa całe życie”.


Preriowy rzemieślnik Ales

анка

Zdobyto odznakę Zweryfikowana przygoda (poziom 74)!

утылка

Całkiem wyjątkowy stout ze składnikami uderzającymi w różnych momentach. ładne, tłuste wykończenie orzechowe/orzechowe

анка

Zdobyto odznakę Photogenic Brew (poziom 40)! Zdobyto odznakę Pomarszczony (poziom 9)! Zdobyto odznakę „Owoce Twojej pracy” (poziom 8)!

Wow, tak pyszne! Prawdopodobnie stanie się jednym z moich ulubionych

утылка

Zdobyto odznakę Okrzyki dla niezależnych amerykańskich browarów rzemieślniczych (poziom 2)!

утылка

Zdobyto odznakę Okrzyki dla niezależnych amerykańskich browarów rzemieślniczych (poziom 2)! Zdobyto odznakę Hopped Up! Zdobyto odznakę 2X (poziom 21)!

Zaskakująco bardzo dobry z dobrym smakiem wiśni?

Zdobyto odznakę Take It Easy!

Nie jestem pewien, czy musisz - warto spróbować

утылка

Zdobyto odznakę Okrzyki dla niezależnych amerykańskich browarów rzemieślniczych (poziom 6)! Zdobyto odznakę Kraina Wolności (poziom 24)!

Najwyraźniej już to miałem. Ale podnoszę swoją ocenę, bo jest zajebiście super

Розлив

Zdobyto odznakę Zweryfikowana przygoda (poziom 38)!

Tylko na deser. Tak bogaty i dobry

утылка

Zdobyto odznakę Okrzyki dla niezależnych amerykańskich browarów rzemieślniczych (poziom 45)! Zdobyto odznakę The Sky's the Limit (poziom 12)! Zdobyto odznakę Poza cieniem tęgiego (poziom 5)! Zdobyto odznakę Pomarszczony (poziom 17)!

анка

Розлив

утылка

Lepiej, jak się ociepla, ale w dużej mierze huśtawka i chybienie. Nos Tussin i smak kropli na kaszel. Nie kocham tego.

Розлив

Zdobyto odznakę Draft City (poziom 31)!

Розлив

Zdobyto odznakę Night Out! Zdobyto odznakę Środek drogi (poziom 2)!

Hoch die Hände, Wochenende

утылка

Zdobyto odznakę Okrzyki dla niezależnych amerykańskich browarów rzemieślniczych (poziom 18)! Zdobyto odznakę wagi ciężkiej (poziom 19)!

утылка

Zdobyto odznakę To Go Please (poziom 37)! Zdobyto odznakę Poza cieniem tęgiego (poziom 23)!

alt="Awatar Bobby'ego K." /> /> /> /> /> />

Lokalizacje browarów

Zweryfikowany

Preria OKC Oklahoma City, OK

Najlepsze piwa

Bomba! Stout – Imperial/Podwójna Kawa

Bomba świąteczna! Stout — imperialny / podwójny

Bomba urodzinowa! Stout — imperialny / podwójny

Standard Farmhouse Ale - Saison

Phantasmagoria IPA - Imperial / Podwójny

Paradise Stout - Imperial / Double

Tęczowy Sorbet Kwaśny - Owocowy

Vape Sztuczki Kwaśny - Owocowy

Funky Gold Mosaic Sour - Inne

Double Dunk Stout - Imperial / Double

Popularne lokalizacje

Zweryfikowany

Preria OKC Oklahoma City, OK

Zweryfikowany

Lowe's Foods przedstawia wirtualne polowanie na piwo Charleston, Karolina Północna

Zweryfikowany

BrewDog Malmö Malmö, Skåne län

Zweryfikowany

McNellie's - Tulsa Tulsa, OK

Zweryfikowany

Szynkarnia Local Food & Multitap Wrocław, Województwo dolnośląskie

Zweryfikowany


Preriowy rzemieślnik Ales

Wystąpił błąd podczas wyszukiwania.
Spróbuj ponownie lub zmień wyszukiwane hasło.

Stout – Imperial/Podwójna Kawa

Bomba! to imperialny stout dojrzewający na ziarnach espresso Nordaggio, czekoladzie, ziarnach wanilii i papryczkach ancho chile. Wszystkie smaki łączą się, tworząc prawdziwie… Czytaj więcej

Bomba! to imperialny stout dojrzewający na ziarnach espresso Nordaggio, czekoladzie, ziarnach wanilii i papryczkach ancho chile. Wszystkie smaki łączą się, tworząc naprawdę wyjątkowe piwo. Papryczki dodają odpowiednią ilość ciepła, aby uzupełnić intensywne smaki kawy i czekolady. Mniej czytać

Bomba! które wszyscy znamy i kochamy, z dodatkiem świątecznych przypraw – cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej.

Bomba! które wszyscy znamy i kochamy, z dodatkiem świątecznych przypraw – cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej. Mniej czytać

Imperial stout dojrzewający na kawie, ziarnach wanilii i papryczkach chili. Wykończony sosem karmelowym.

Imperial stout dojrzewający na kawie, ziarnach wanilii i papryczkach chili. Wykończony sosem karmelowym. Mniej czytać

Prairie Standard to nasze codzienne piwo. Jest to lekki, rześki saison z chmielowym finiszem. To piwo jest chmielone na zimno 1lb na baryłkę z chmielem Motueka. Urocza… Czytaj więcej

Prairie Standard to nasze codzienne piwo. To lekki, rześki saison z chmielowym finiszem. To piwo jest chmielone na zimno 1lb na baryłkę z chmielem Motueka. Cudowny nowozelandzki chmiel o pikantnym smaku i aromacie przypominającym limonkę. Mniej czytać

Phantasmagoria to IPA o niskiej zawartości słodów, ale o wysokiej zawartości chmielu. Warzymy to piwo jako ukłon w stronę wielkich piw chmielowych z zachodniego wybrzeża. Używamy ładunków… Czytaj więcej

Phantasmagoria to IPA o niskiej zawartości słodów, ale o wysokiej zawartości chmielu. Warzymy to piwo jako ukłon w stronę wielkich piw chmielowych z zachodniego wybrzeża. Używamy dużo chmielu cytrusowego i sosnowego pod koniec gotowania i w fermentorze, aby to piwo było chmielowe. Mniej czytać

Imperial Stout dojrzewający na kokosie i wanilii.

Imperial Stout dojrzewający na kokosie i wanilii. Mniej czytać

Summer forward sour ale z maliną, ananasem i pomarańczą. Zrób sobie przysługę i wrzuć jedną do lodówki w drodze do basenu lub rzeki, zasługujesz na… Czytaj więcej

Summer forward sour ale z maliną, ananasem i pomarańczą.
Zrób sobie przysługę i wrzuć jedną do lodówki w drodze do basenu lub rzeki, zasługujesz na tęczę! Mniej czytać

Kwaśne piwo dojrzewające na wiśniach

Kwaśne piwo dojrzewające na wiśniach Czytaj mniej

Imperial Stout uwarzony z ciasteczkami Oreo.

Imperial Stout uwarzony z ciasteczkami Oreo. Mniej czytać

Stout - Imperial / Podwójna Owsianka

Jabłkowa beczka brandy w wieku Noir

Apple Brandy Barrel w wieku Noir Czytaj mniej

Leżakujące w beczkach po rumie z dodatkiem kawy, śruty kakaowej, ziaren wanilii i chilli.

Leżakujące w beczkach po rumie z dodatkiem kawy, ziaren kakaowca, ziaren wanilii i chilli. Mniej czytać

Stout - Imperial / Podwójna Owsianka

Vanilla Noir to Prairie Noir dojrzewająca na ekologicznych ziarnach wanilii pochodzących ze sprawiedliwego handlu i powiedzmy, że wymaga dużo fasoli! Smak wanilii uzupełnia… Czytaj więcej

Vanilla Noir to Prairie Noir dojrzewająca na ekologicznych ziarnach wanilii pochodzących ze sprawiedliwego handlu i powiedzmy, że wymaga dużo fasoli! Smak waniliowy uzupełnia proces starzenia w beczkach po whisky i dodaje piwu pysznej warstwy. Mniej czytać

Rozbłysk prerii! Flare (tak, tak to piszemy) to nasza gose, do której dodaliśmy owoce cytrusowe. To piwo jest lekko cierpkie, trochę słone,… Czytaj więcej

Rozbłysk prerii! Flare (tak, tak to piszemy) to nasza gose, do której dodaliśmy owoce cytrusowe. To piwo jest lekko cierpkie, trochę słone i ma przyjemną równowagę między owocami i przyprawami. (Pomarańcza i kolendra) Czytaj mniej

Birra to lekkie, sesyjne piwo z farmy. Jest chrupiąca z nutami czarnego pieprzu i pomarańczy i doskonale komponuje się z jedzeniem.

Birra to lekkie, sesyjne piwo z farmy. Jest chrupiąca z nutami czarnego pieprzu i pomarańczy i doskonale komponuje się z jedzeniem. Mniej czytać

Stout - Imperial / Podwójne Ciasto

Imperial stout parzony z brownie

Imperial stout warzony z brownie Read Less

Prairie Hop to nasz saison oparty na chmielu. To piwo jest pełne chmielu Simcoe i Citra.Nuty brzoskwini, mango i mandarynki można znaleźć w smaku… Read More

Prairie Hop to nasz saison oparty na chmielu. To piwo jest pełne chmielu Simcoe i Citra. W smaku i aromacie tego piwa można odnaleźć nuty brzoskwini, mango i mandarynki. Piwo wysycha, co pomaga wyskoczyć chmielowi ze szklanego smaku. Mniej czytać

Imperial Stout warzony z dużą ilością wanilii i orzechów pekan.

Imperial Stout warzony z dużą ilością wanilii i orzechów pekan. Mniej czytać

Kwaśne piwo z jagodami i skórką z cytryny.

Kwaśne piwo z jagodami i skórką z cytryny. Mniej czytać

„Merica to jednosłodowe, wiejskie ale z jednym chmielem. Warzone jest na bazie pilsnera słodzonego słodem i 3lbs na baryłkę chmielu Nelson Sauvin. Piwo jest kondycjonowane… Czytaj więcej

„Merica to jednosłodowe, wiejskie ale z jednym chmielem. Warzone jest na bazie pilsnera słodowego i 3lbs na baryłkę chmielu Nelson Sauvin. Piwo jest kondycjonowane 2 szczepami Brett i drożdżami winnymi. Chmiel Nelson nadaje smak białego wina, a Brettanomyces dodaje piwu soczystości. Mniej czytać

Imperial Stout dojrzewający w beczkach po Bourbonie z kokosem i wanilią

Imperial Stout dojrzewający w beczkach po Bourbonie z kokosem i wanilią Czytaj mniej

Stout – Imperial/Podwójna Kawa

Imperial Stout z Kawą Paloną z Masłem Orzechowym.

Imperial Stout z Kawą Paloną z Masłem Orzechowym. Mniej czytać

Stout - Imperial / Podwójna Owsianka

Duży Imperial Stout leżakowany w beczkach z jamajskiego rumu.

Duży Imperial Stout leżakowany w beczkach z jamajskiego rumu. Mniej czytać

Saison uwarzony z owocami cytrusowymi, lacto i brett.

Saison uwarzony z owocami cytrusowymi, lacto i brett. Mniej czytać

Prairie Ale to nasz klasyczny sezon. Piwo warzymy ze słodu pilzneńskiego, pszennego, płatków pszennych i cukru trzcinowego. Używana jest zdrowa dawka chmielu saaz… Czytaj więcej

Prairie Ale to nasz klasyczny sezon. Piwo warzymy ze słodu pilzneńskiego, pszennego, płatków pszennych i cukru trzcinowego. Zdrowa dawka chmielu saaz jest używana, aby dodać do piwa pikantny element. Prairie Ale jest fermentowane mieszanką drożdży ale, drożdży winnych i brettanomyces. W tym piwie odnajdziemy nuty czarnego pieprzu i ananasa. Mniej czytać


Stillwater 12-pack seltzer, Prairie Cherry Bomb i nie tylko z Abu Nawas w tym tygodniu!

Prairie Artisan Ales You Gotta Horchata 12/12oz – Horchata inspirowany Imperial Stout z cynamonem, wanilią i cukrem. Rozgrzej się tej zimy z naszym najnowszym stoutem, You Gotta Horchata! Ten smakołyk jest pełen cynamonu, wanilii i cukru i zaspokoi Twoje pragnienie, niezależnie od tego, czy jest słodki, czy alkoholowy! 10,8% ABV.

Prairie Artisan Ales Paradise 12/12oz Butelki i#8211 Imperial Stout z Wanilią i Kokosem. 13% ABV.

Prairie Artisan Ales Moscow Mule 6/4/12 uncji Puszki – Moscow Mule Double Hard Seltzer. 8,7% ABV.

Prairie Artisan Ales Slush 6/4/12oz CANS – Kwaśne piwo z truskawką i maliną. Wykończony świeżą skórką z cytryny i limonki. 6,1% ABV.

Prairie Artisan Ales Rainbow Sherbet 6/4/12oz PUSZKI – Czy kiedykolwiek pił tęczę? Cóż, teraz możesz! Kwaśne piwo z maliną, ananasem i pomarańczą. 5,2% ABV.

Prairie Artisan Ales Spectrum 6/4/12oz PUSZKI – Sour Ale z Cynamonem, Hibiskusem i Papryczką Chili. 5,3% ABV.

Prairie Artisan Ales Plum Conundrum 6/4/12oz PUSZKI – Sour Ale ze śliwką, czarną porzeczką i jeżyną. 5,2% ABV.

Prairie Artisan Ales Blueberry Boyfriend 6/4/12oz CAN – Sour Ale z Jagodami i Skórką Cytryny! W sam raz na rozgrzewkę, a przynajmniej taką mamy nadzieję! 5,4% ABV.

Prairie Artisan Ales Vape Tricks 6/4/12 uncji PUSZEK – Sour Ale Aged on Cherry. 5,9% ABV.

Prairie Artisan Ales Pink Guava Funk 6/4/12oz PUSZKI – Sour Ale z Brett i Pink Guava. 6,3% ABV.

Prairie Artisan Ales Cocoa Berry 6/4/12 uncji CANS – Imperial Sour Pastry Ale z Pomarańczą, Cytryną, Limonką, Maliną, Borówką, Grejpfrutem, Nibsami Kakaowca i Pianką Marshmallow. 7,5% ABV.
Prairie Artisan Ales Millennial Mansion 6/4/12oz PUSZKI – Imperial Sour Ale ze skórką pomarańczy, skórką cytryny, limonką, jagodami, wiśniami i pianką marshmallow. 7,7% ABV.
Prairie Artisan Ales Prairie Flare 6/4/12oz CAN – Gose z owocami cytrusowymi i kolendrą. 5,4% ABV.
Prairie Artisan Ales Standard 6/4/12oz CAN – Light, Crisp Farmhouse Ale Dry-Hopped z chmielem Motueka, piękny nowozelandzki chmiel o pikantnym smaku i aromacie przypominającym limonkę. 5,6% ABV.

Prairie Artisan Ales Phantasmagoria 6/4/12 uncji CAN – Big, Bold Double IPA. 8,0% ABV.


Best in Beer 2019 Czytelnicy i wybór 39: kto to najlepiej warzy?

W naszym wydaniu Best in Beer 2019 poprosiliśmy o Waszych ulubionych piwowarów ośmiu różnych stylów piwa. Oto wyniki.

Pozycja każdego browaru w 2018 r. jest podana w nawiasach a ( + ) oznacza, że ​​nie pojawił się on na liście zeszłorocznej.

Ulubiony piwowar Saison

1. Brasserie Dupont (1)
2. Zagroda na wzgórzu (5)
3. Bulwar (2)
4. Allagash (6)
5. Ommegang (3)
6. Funkwerki (4)
7. Król Błazen (7)
8. Projekt poboczny (13)
9. Święty Adairius (15)
10. Browar Vivant (8)
11. Farma jeżyn (18)
12. Krzywa Laska (1)
13. Wesoła dynia ( + )
14. Starorzecze ( + )
15. Rzemieślnik z prerii Ales ( + )
16. Nowa Belgia ( + )
17. Wyłączony kolor ( + )
18. Wyspa Gęsi (16)
19. Święta Góra ( + )
20. Głowa kolenia ( + )

Ulubiony piwowar Stout lub Porter

1. Założyciele (1)
2. Guinness (2)
3. Lewa ręka (3)
4. Browar Bella (7)
5. Gęsia Wyspa (5)
6. Północne wybrzeże (4)
7. Logika butelki ( + )
8. Wędrowiec Ognistego Kamienia (12)
9. WeldWerks ( + )
10. Preriowy rzemieślnik Ales (15)
11. Obalanie Goliata ( + )
12. Bylina ( + )
13. Domek na drzewie ( + )
14. Deschutes (6)
15. Nowa Holandia (8)
16. Samuel Smith ( + )
17. Kamień (10)
18. Bruery (16)
19. Alekowalski (9)
20. Fremonta (18)

Ulubiony piwowar w stylu opactwa

1. Ommegang (1)
2. Westvleter (4)
3. Allagash (3)
4. Chimay (2)
5. Nowa Belgia (7)
6. Św. Bernard (5)
7. Westmalle (6)
8. Rochefort (10)
9. Zaginione opactwo (11)
10. Kołdra (8)
11. Unibroue (9)
12. Bulwar (12)
13. Orwal (18)
14. Avery (15)
15. La Trappe (14)
16. Północne wybrzeże ( + )
17. Wędrowiec Ognistego Kamienia ( + )
18. Spencer ( + )
19. Taxman ( + )
20. Weyerbacher (19)

Ulubiony piwowar Pale Ale

1. Sierra Nevada (1)
2. Trzy Floydy (3)
3. Oskar Blues (2)
4. Obalanie Goliata (8)
5. Zagroda na wzgórzu (7)
6. Pół akra ( + )
7. Trillium (4)
8. Browar Bella (6)
9. Domek na drzewie (14)
10. Lagunitas (12)
11. Nowa Belgia ( + )
12. Założyciele (9)
13. Deschutes (5)
14. Wędrowiec Ognistego Kamienia (10)
15. Maine Beer Co. (16)
16. Nowy Glarus ( + )
17. Odell (13)
18. Szczyt (20)
19. Rzeźnik chmielu ( + )
20. Bulwar (11)

Ulubiony piwowar kwaśnego lub dzikiego piwa

1. Król Błazen (2)
2. Krzywa Laska (4)
3. Cantillon (1)
4. Wesoła dynia (3)
5. Projekt poboczny (10)
6. Rosyjska rzeka (7)
7. Niegodziwy chwast (5)
8. Kaskada (6)
9. Bruery Terreux (11)
10. Rzadka beczka (8)
11. Nowa Belgia (9)
12. Allagash (12)
13. 3 Fonteinen (19)
14. Casey Brewing i mieszanie wzmacniaczy (17)
15. Głowa kolenia ( + )
16. de Garde (13)
17. Wyżyna ( + )
18. Lindemannowie ( + )
19. Dolina Hudsona ( + )
20. Nowy Glarus (15)

Ulubiony piwowar jasnego piwa

1. Samuel Adams (1)
2. Abby Jacka (2)
3. Bierstadt Lagerhaus (4)
4. Wędrowiec Ognistego Kamienia (3)
5. Yuengling (5)
6. Rodzina Suarezów (7)
7. Pilsner Urquel (6)
8. Brooklyn (13)
9. Jaskółczy ogon ( + )
10. Założyciele (10)
11. Zwycięstwo (11)
12. Wibby ( + )
13. Żywy dąb (14)
14. Chuckanut (12)
15. pFriem ( + )
16. Ogródek piwny w Austin ( + )
17. Ayinger (20)
18. Zagroda na wzgórzu ( + )
19. Metropolita ( + )
20. Wycięcie ( + )

Ulubiony amerykański browar IPA

1. Rosyjska rzeka (2)
2. Kamień (1)
3. Browar Bella (4)
4. Sierra Nevada (3)
5. Wędrowiec Ognistego Kamienia (7)
6. Punkt balastowy (8)
7. Domek na drzewie ( + )
8. Głowa kolenia (5)
9. Lagunitas (6)
10. Założyciele (12)
11. Alchemik ( + )
12. Odell (9)
13. Trzy Floydy ( + )
14. Miasto cygar (16)
15. Zielony błysk (11)
16. Gburowaty (14)
17. Deschutes (19)
18. Maine Beer Co. (13)
19. Obalanie Goliata ( + )
20. Pół akra (15)

Ulubiony browar Hazy IPA

1. Domek na drzewie (1)
2. Sierra Nevada (4)
3. Trillium (2)
4. Alchemik (3)
5. WeldWerks (5)
6. Druga połowa (10)
7. Stary naród ( + )
8. Rzeźnik chmielowy (11)
9. Zagroda na wzgórzu (8)
10. Współczesne czasy (9)
11. Mnich (16)
12. Nowa Belgia (12)
13. Bracia Bissell (13)
14. Wędrowiec Ognistego Kamienia ( + )
15. Świetny pomysł (7)
16. Wąski wskaźnik ( + )
17. Rewizja ( + )
18. Irys brodaty ( + )
19. Browar Bell ( + )
20. Zakres zewnętrzny ( + )


Zapytaliśmy 12 piwowarów: jakie jest twoje najlepsze piwo do współpracy?

Kiedy pracownicy VinePair stworzyli coroczną listę najlepszych piw 2020 roku, przypomniano im o ciągłym pojawianiu się piw opartych na współpracy celowej jako czynnika zmian w obliczu niezwykłych wyzwań społecznych. Bezsprzecznie tego rodzaju życzliwe partnerstwa były głównym narzędziem browarów do stawienia czoła kryzysom zarówno bezprecedensowym, jak i długotrwałym w zeszłym roku, od pandemii koronawirusa po systemowy rasizm i brutalność policji.

W ciągu roku niepodobnego do żadnego innego, jednego z dystansów, jednego z dywizji, bardzo udanych inicjatyw, takich jak Weathered Souls ’ Black Is Beautiful, Other Half’s All Together i Threes’ People Power zobaczyli producentów piwa wszystkich rozmiarów i kształtów, i z całego świata, łącząc siły w celu rozwiązania palących problemów społecznych.

Zazwyczaj współpraca browarów wynika z mniej niepokojących okoliczności. Piwowarzy, którzy się nawzajem podziwiają, spotykają się na popołudnie, aby porozmawiać o sklepie, dzielić się piwami i oczywiście publikować zdjęcia w mediach społecznościowych. (Mechanika projektu, taka jak projektowanie przepisów, jest często wypracowywana przez e-mail lub SMS-a przed spotkaniem). Bez względu na impet, partnerstwa te stały się podstawą przemysłu piw rzemieślniczych – i jako takie regularnie wykraczają poza świat piwowarski. obejmować muzyków, drużyny sportowe, programy telewizyjne i wszelkiego rodzaju partnerstwa w ramach ich społeczności.

Każdy miłośnik piwa potrzebuje tego plakatu z aromatem chmielu

Mając to na uwadze, zastanawialiśmy się: jakie są najbardziej pamiętne piwa powstałe w wyniku współpracy, które pojawiły się ostatnio? Aby znaleźć najlepsze przykłady w danym momencie, rozmawialiśmy z 12 browarami w całym kraju o ich faworytach (uczestnicy zostali poproszeni o rozważenie tylko tych tytułów wydanych w ciągu ostatnich 10 miesięcy).

Od stoutów cukierniczych po piwa pubowe — oto, co eksperci wybrali dla najlepszych piw z kolaboracji.

Najlepsze piwa do współpracy polecane przez piwowarów

  • Bierstadt Lagerhaus i Bagby Beer Company „Tmave 13”
  • Dancing Gnome Beer „Watershed” (z Rosalie Haizlett i Nine Mile Run Watershed Association)
  • Side Project Brewing „Leaner Blend #2” (z Casey Brewing & amp Blending)
  • Karl Strauss i Modern Times Beer „Mozaikowa oaza”
  • Angry Chair Brewing i Prairie Artisan Ales „Szlak pomocniczy w wieku beczkowym”
  • Warzenie witamin z morza i warzenie gałęzi i ostrzy „Driftwood Double IPA”
  • Browar Highland Park i browar rzemieślniczy „Kontynuacja”
  • Cellarmaker Brewing i rustykalne piwa Sante Adairus „Hop Survivor”
  • Side Project Brewing i Anchorage Brewing Company „For Gabe”
  • Inne piwo w połowie FLX i Swiftwater Brewing „Peabody Punch”
  • Green Cheek Beer Co. i Track Brewing Co. „Ściśle mówiąc”
  • Bhramari Brewing Co. i Birds Fly South Ale Project „Out Back Counting Stars”

Czytaj dalej, aby uzyskać szczegółowe informacje o wszystkich polecanych piwach!

„Współpraca Bierstadt Lagerhaus’ z Bagby Beer Tmave 13 była najlepszym piwem collab, jakie miałem [ostatnio]. Podczas gdy obaj producenci są synonimem przemyślanego piwa z najwyższej półki, ten ciemny lager w czeskim stylu jest szczególnie spektakularny ze względu na podkreślające go doświadczenie. Ma aromaty przypominające słabo oświetlony praski bierhall, a podniebienie przesycone jest śmiechem z brzucha i przyjaźniami na całe życie. Inspirująca współpraca, która w równym stopniu polega na uhonorowaniu przyjaźni i społeczności, jak i na produkcji piwa światowej klasy. To ludzie sprawiają, że piwo jest wyjątkowe, a Tmave 13 pięknie to przypomina”. —Phil Joyce, współwłaściciel i blender, browar Amalgam Brewing, Denver

“Dancing Gnome’s Watershed, pierwszy z całorocznej serii współpracy z ilustratorką Rosalie Haizlett z Wirginii Zachodniej i Pittsburgh’s Nine Mile Run Watershed Association, naprawdę się wyróżniał. Dancing Gnome będzie co miesiąc wydawać nowe piwo z grafiką Haizletta, która celebruje ekologię rzek i strumieni zachodniej Pensylwanii, a część przychodów ze sprzedaży puszek zostanie przekazana na projekty konserwatorskie Nine Mile Run’s. Watershed, pierwszy w tej serii, to IPA w stylu Nowej Anglii, w którym chmielono Galaxy, Nelson i Ella. Naprawdę podobała mi się lekka goryczka z przodu w połączeniu z asertywnymi aromatami owoców tropikalnych, winogron i cytrusów oraz miękkim odczuciem w ustach, które dopełnia to wszystko. Posiadał świetną równowagę i złożoność aromatów chmielowych i jasnych nut słodowych. Tańczący gnom zepchnął tego z parku, podobała mi się grafika w puszce, i to niesamowite, że browar pomaga swoim piwem przynosić korzyści organizacjom zewnętrznym. —Lauren Hughes, Główny piwowar, piwowar nekromantów, Pittsburgh

„Jestem wielkim fanem Side Project, więc byłem zachwycony, gdy jeden z moich znajomych podarował mi butelkę Leaner Blend #2, browaru powstałego we współpracy z Casey Brewing & Blending, aby uczcić zakup mojego pierwszego domu. Siedem miesięcy w beczkach z winem nadaje temu saisonowi mieszanej kultury cierpką wytrawność, która graniczy z marszczeniem ust, ale nie do końca przekracza granicę. Jest naturalnie gazowana i pięknie musująca, a dodatek soczystych brzoskwiń Missouri tworzy w butelce wrażenie i smak letniego słońca. Krótko mówiąc, ten saison jest idealnym domem wiejskim, ale nie jest zbyt funky, dzięki czemu możesz cieszyć się więcej niż jednym, nie przytłaczając końskim kocem”. —Kate Russell, założycielka i piwowar, Hopkinsville Brewing Company, Hopkinsville, Ky.

“Najlepszym piwem, jakie ostatnio miałem, było piękne IPA o nazwie Mosaic Oasis, uwarzone przez Karla Straussa i Modern Times w tym pierwszym. Będąc w San Diego, wszyscy mamy obsesję na punkcie chmielu, a to piwo naprawdę uderza w tę ochotę na chmiel, którą dostaję około 17:00. codziennie. Nazywają go San Diego IPA, co oznacza, że ​​ma bardzo jasny kolor i stosunkowo niską goryczkę, aby aromaty i smaki chmielu – w tym przypadku Mosaic – naprawdę błyszczały i były gwiazdą. Ma niemal wybuchowy aromat grejpfruta i mandarynki wraz z przyjemnymi tropikalnymi nutami, które go zrównoważą. Przyjemny wytrawny finisz sprawia, że ​​to piwo jest super pijalne, a jednocześnie ma wiele charakteru.” —Doug Constantiner, współzałożyciel i dyrektor generalny Societe Brewing Company, San Diego

“ Szlak pomocniczy w wieku beczkowym, od Angry Chair i Prairie Artisan Ales, to idealne połączenie tego, co oba te browary robią tak dobrze. Ten imperialny słodki stout dojrzewający w beczkach po bourbonie, z kawą kokosową i orzechową, oferuje mnóstwo beczkowego charakteru i zbalansowanych dodatków, które nie przysłaniają beczki, ale raczej ją uzupełniają. Słodki, ale nie przesadnie. To po prostu wszystko, czego można oczekiwać od ciasta z beczki od tych dwóch tytanów. — James Herrholz, Brewer, Corporate Ladder Brewing Company, Palmetto, Floryda.

“Miałem szczęście, że udało mi się złapać puszkę podwójnego IPA Driftwood z Vitamin Sea i Branch and Blade podczas warzenia mojej własnej współpracy z tymi ostatnimi. To była prawdziwa uczta, zaczynając od przyciągającej wzrok grafiki na etykiecie i gęstego żółtego polewa. Pije dotyk słodki i niesamowicie miękki, ale z wyraźnymi krawędziami. Właśnie tego szukam w takim piwie. Riwaka naprawdę mnie powaliła i zawsze jestem zdumiony użyciem chmielu Motueka przez Vitamin Sea.” — Caleb Hiliadis, główny piwowar Amherst Brewing, Amherst, Mass.

“Uwielbiam saison w beczkach o nazwie Continuing On autorstwa Highland Park Brewery i Craftsman Brewery. Nos miał subtelne nuty jałowca i szałwii — piękna ziołowa, pikantna jakość. Była idealna kwasowość, z odrobiną owoców pestkowych i skórką cytryny oraz świetną strukturą garbników. Goryczka jest w idealnej równowadze, co w dzisiejszych czasach jest dość rzadkie. Mógłbym nadal pić to przez cały dzień.” — Shawn Bainbridge, właściciel i piwowar, Halfway Crooks Beer, Atlanta

“Nie brakuje w moim życiu mglistych IPA, odkąd przeprowadziłem się na Brooklyn z Bay Area, ale na zachodzie wydaje się, że lubią trochę więcej terpenu w swoim soku. Mój kumpel wysłał mi paczkę opieki z Cellarmakerem i Sante Adairus's Hop Survivor i zabrało mnie z powrotem. Czy kiedykolwiek kroiłeś w limonkę lub ananasa i poczułeś do tego odrobinę sosnowego zapachu? Chmiele Motueka i Simcoe zalewają Cię dokładnie taką wilgocią, podczas gdy Columbus uzupełnia ziemską stronę, a Galaxy zapewnia owocowość, dzięki czemu jest to jeden z moich ulubionych w 2020 roku.” —Daniel Gadala-Maria, piwowar, Other Half Brewing, Brooklyn

„Dla Gabe'a współpraca Side Project i Anchorage, mająca na celu uczczenie ostatniego założyciela browaru, Gabe'a Fletchera, podczas jego 10-letniej działalności, doskonale pokazuje mocne strony każdej marki. Ta mieszanka jęczmiennego wina i stouta, z nitkami z obu stron, łączy delikatne nuty beczki po bourbonie z profilem słodowym, który można określić tylko jako niesamowity. Tłusty składnik równoważy wino jęczmienne w sposób, który odcina słodycz bez utraty beczek, które są gwiazdą serialu.” — Wade Meyer, piwowar, WeldWerks Brewing Co., Greeley, Colo.

„Wybieram lokalną współpracę między Other Half FLX i Swiftwater o nazwie Peabody Punch. To 8-procentowy ABV Berliner weisse wypełniony różową guawą, limonką, zieloną herbatą i cukrem mlecznym. Zamiast typowego dla stylu berlińczyka o niskim ABV, te dwie wielkie lokalne marki i nasi przyjaciele stali się wielkimi i odważnymi. Czemu nie? Uwielbiam patrzeć, jak ta społeczność spotyka się i tworzy ciekawe i niepowtarzalne podejście do klasycznych stylów. Piwo uderza różową guawą z przodu, prowadząc do nuty zielonej herbaty z limonką. Kończy się czysto z subtelną nutą cierpkości. Bardzo orzeźwiające i owocowe z dużym kręgosłupem. Zdecydowanie nie pije jak 8-procentowe piwo. Dwa z moich ulubionych lokalnych browarów łączą siły, aby zrobić świetne piwo w aglomeracji Rochester!” —Chris Spinelli, założyciel i Roc Brewing Co., Rochester, NY

“Bardzo podobało mi się nowoczesne pubowe piwo Green Cheek and Track w stylu Manchesteru, Strictly Speaking, chmielone wyłącznie z Stratą. Strata to mój nowy ulubiony chmiel i zawsze lubiłem to, co robi Green Cheek. Zawsze lubiłem, kiedy piwowarzy eksperymentują ze stylami, więc robienie piwa w stylu beczki, które jest lekkie w ABV, ale ogromne w smaku i aromacie z tym kremowym odczuciem w ustach, a wszystko to przy użyciu mojego ulubionego chmielu i uwarzonego przez kogoś, kogo podziwiam, sprawił, że ten się wyróżniał.” —Bryan Hendrickson, główny piwowar, Evans Brewing Co., Corona, Kalifornia.

“Bez wątpienia dom IPA, Out Back Counting Stars, stworzony przez dobrych ludzi z Bhramari i Birds Fly South. Miałem szczęście podzielić się kilkoma z nich z założycielem Bhramari, Garym Sernackiem, podczas naszej ostatniej weekendowej współpracy w Asheville, i z jakiegoś powodu usłyszenie historii o piwie, którym są pasjonatami, zawsze sprawia, że ​​piwo jest jeszcze bardziej niezapomniane. Sposób, w jaki te dwa browary znalazły sposób na przeplatanie swoich szalenie różnych stylów z piwem, które naprawdę reprezentuje oba, jest imponujący. Subtelny funk z kultury House Birds Fly zapewnia idealną oprawę dla miękkiego, ale asertywnego profilu dry-hopu i sprawia, że ​​to piwo jest nieskończenie kruche i naprawdę niezapomniane. W czasach, gdy wychodzenie i współpraca jest nieliczne, to piwo naprawdę przypomniało mi, dlaczego współpraca może być tak wspaniała i ważna.” —Josh Rake, założyciel Rake Beer Project, Muskegon, Michigan.


9 najlepszych piw o niskiej zawartości węglowodanów dla miłośników piwa rzemieślniczego

Zdjęcie: dzięki uprzejmości Anderson Valley Brewing Company

1. Jeśli chcesz kwaśny…

Anderson Valley Brewing Company’s Blood Orange Gose
Kalorie: 126 ABW: 4,2 procent
Jeśli nie jesteś fanem chmielowych piw, idź na gose (czyt. Goza). Piwo w stylu niemieckim warzone z mielonych nasion kolendry i soli. Goses ma zazwyczaj niskie ABV, więc jest idealne do popijania czegoś lekkiego i aromatycznego. W tym orzeźwiającym kwasku piwo jest fermentowane z dodatkiem czerwonej pomarańczy, aby nadać mu cytrusowy, cierpki smak.

Zdjęcie: dzięki uprzejmości Founders Brewing Company

2. Jeśli chcesz IPA…

Założyciele Brewing Company’s cały dzień IPA
Kalorie: 140 ABW: 4,7 procent
Uwielbiasz chmielowe, kwiatowe smaki IPA w stylu Nowej Anglii? Wtedy docenisz rześki i aromatyczny smak Founders’ All Day IPA. Chmiele Simcoe i Amarillo nadają temu piwu sesyjnemu nutę słodkich i gorzkich smaków, jednocześnie utrzymując niską zawartość kalorii i alkoholu. Stworzony z myślą o „aktywnym” miłośniku piwa, z tym wielokrotnie nagradzanym naparem możesz przejść od wędrówki po imprezę.

Zdjęcie: dzięki uprzejmości Left Hand Brewing

3. Jeśli chcesz grubego…

Piwowarski Leworęczny Saison au Ble de Minuit
Kalorie: 199 ABW: 6,8 procent
Stouty to z definicji piwa alkoholowe, dlatego są tak bogate w ABV. Przeciętny stout to ponad 300 kalorii, ale to wiejskie piwo poniżej 200 lat zawiera te same pełne smaki kakao i espresso, co imperialny napój. Otrzymasz również nuty przypraw i suszonych owoców, aby zrównoważyć obfite smaki. Wzniesiemy toast za to!

Zdjęcie: dzięki uprzejmości firmy Allagash Brewing Company

4. Jeśli chcesz belgijskie piwo pszeniczne…

Allagash White firmy Allagash Brewing Company
Kalorie: 159 ABW: 5,1 procent
Przyprawione specjalną mieszanką kolendry i skórki pomarańczy Curacao, to inspirowane Belgią piwo pszeniczne nie zawodzi. A ponieważ jest warzony z dodatkiem owsa i słodowanej pszenicy, można założyć, że ma kremowe wykończenie i pienisty wierzch. Ponieważ dzięki temu nagradzanemu naparowi zaoszczędzisz dodatkowe kalorie, możesz bezpiecznie połączyć go z bułką z homarem — pozostając wiernym korzeniom browaru Maine.

Zdjęcie: dzięki uprzejmości Coney Island Brewing Company

5. Jeśli chcesz pilsnera…

Coney Island Syrenka Pilsner
Kalorie: 160 ABW: 5,3 procent
Pilsners to piwa lekkie, ale pełne chmielowych, kwiatowych i pikantnych tonów. Ten pilsner w stylu niemieckim czerpie trochę ciepła ze słodu żytniego, który jest oswojony z nutą grejpfruta i cytryny. Chociaż większość ludzi wierzy, że piwa o niskiej zawartości węglowodanów istnieją tylko w bajkach o syrenach, cieszymy się, że możemy znaleźć ten pyszny napar poza jego Brooklyńskimi wybrzeżami.

Zdjęcie: dzięki uprzejmości Blue Point Brewing Company

6. Jeśli chcesz lager…

Tosty Lager firmy Blue Point Brewing Company
Kalorie: 165 ABW: 5,5 procent
Toasted Lager jest najpopularniejszym piwem Blue Point i nie bez powodu. Zaprojektowany do łatwego picia, Toasted Lager to napar, którym będziesz chciał się cieszyć każdego dnia, dzięki niskiemu ABV oraz rześkiemu i gładkiemu smakowi. Uwarzony z sześciu różnych zbóż, ma wszystkie słodkie, prażone i gorzkie nuty, których chciałbyś w amerykańskim bursztynowym lagrze – bez oszałamiających kalorii.

Zdjęcie: dzięki uprzejmości Prairie Artisan Ales

7. Jeśli chcesz piwo z farmy…

Prairie Artisan Ales’ Standard
Kalorie: 168 ABW: 5,6 procent
Prairie słynie z mlaskających piw, a ten saison nie jest inny. Standard jest chmielony na zimno z Motueka, nowozelandzkim chmielem o smaku podobnym do limonki, aby zapakować skórkę bez dodawania kalorii. Wibrująca mieszanka nut owocowych, cierpkich i gorzkich, to złociste piwo jest półwytrawne. Więc jeśli chcesz piwa niskowęglowodanowego najbliższego smakowi szampana, to jest to kieliszek dla Ciebie.

Zdjęcie: dzięki uprzejmości Sweetwater Brewing Company

8. Jeśli chcesz bladego ale…

Sweetwater Brewing Company’s 420 Extra Pale Ale
Kalorie: 168 ABW: 5,7 procent
Prosto z Atlanty Sweetwater Brewing dostarcza swoją wersję piwa w stylu Zachodniego Wybrzeża z 420 Extra Pale Ale. Jeśli jego nazwa i złoty odcień nie wzbudzą Twojej ciekawości do nalania, to jego odświeżająco lekkie nagazowanie z pewnością połaskocze Twoje kubki smakowe. Wypełniony chmielem Cascade i Centennial, pyszna pinta tego świadomego kalorii, pale ale emanuje posmakiem grejpfruta.

Zdjęcie: dzięki uprzejmości browaru Bell’s

9. Jeśli chcesz tragarza…

Portier Bella
Kalorie: 183 ABW: 5,6 procent
Jeśli chodzi o to, główną różnicą w stosunku do porterów i stoutów jest to, że stouty z liczbą ABV są znacznie wyższe w ABV. Więc jeśli masz ochotę na gładkie i bogate smaki w stoucie, ale nie chcesz dodatkowych kalorii, wybierz kieliszek tego nagradzanego portera. Ma nuty czekolady i kawy, których można się spodziewać, oraz zaskakujący dotyk gorzkiego chmielu.


Obejrzyj wideo: #078 Prairie Artisan Ales - Prison Rodeo Tex Mex Beer? (Lipiec 2022).


Uwagi:

  1. Gaktilar

    Weź tylko pod uwagę!

  2. Vugami

    change domain name

  3. Hurley

    Nie pamiętam, kiedy o tym czytam.

  4. Fenrijind

    Powiedział z pewnością, moja opinia jest wtedy oczywista. Powstrzymam się od komentarzy.

  5. Schaddoc

    Przepraszam za wtrącanie się... Zdaję sobie sprawę z tej sytuacji. Napisz tutaj lub na PW.



Napisać wiadomość